Wednesday, 12 November 2014

Tips untuk ibu bekerjaya sentiasa bertenaga dan cergas

Assalamualaikum


Ramai ibu2 bekerja skrg ni, tapi di penghujung hari, pasti kite dh keletihan kan

Bila fikir, macamana ada ibu2 yg ada masa dan tenaga nk buat macam2, siap boleh masak setiap hari dan juga tetap boleh bangan awal setiap hari? Ada tips nak urus masa dan rumah dan nak dapatkan tenaga untuk ibu berkerjaya?


Ni antara pengalaman sendiri mengurus rumah dan anak dan kerja skali..
Wah banyaknye. Tp itula rutin kan

Antaranya, boleh amalkan zikir ini setiap masa, pada bila2 waktu teringat, waktu free, waktu marah pun boleh.
Agar sejuk hati kita dan mohon kekuatan agar dpt selesaikan urusan rumah dan sihat tubuh badan.
Juga doa skali utk dapatkan pahala dan redha Allah.
Walau apa pun yg kita buat, tujuan utaman tentulah nk dptkan redha Allah kan.
InsyaAllah

1) Zikir Fatimah


InsyaAllah akan lebih bertenaga. Amalkan dgn konsisten ye.
Pahala pun dpt. 






2)  Amalkan supplemen tambah tenaga. (Set Wellness Shaklee)


Part ni mmg saya amalkan Shaklee.

Teringat pengalaman mengandung anak kedua dan ketika tu anak pertama masih umur 2y+ saje. Masih kecil
Jadi awal2 mengandung mmg asyik letih je. Nak jaga anak lg..urusan rumah lg..aduyaii.

Teringat pesanan kawan. Kene makan supplemen..kalau tak..anak akan terabai..Sian kat anak kan

jadi saya pun konsisten makan Shaklee (Vitalea, Bcomplex, Vit C, Ostematrik). Masa ni mmg guna set ini je utk supplement tambahan. Masa dh masuk 3rd trimester baru add dgn Omega.
Alhamdulillah dgn izin Allah kesihatan dan tenaga badan semakin baik






Yg penting harus berusaha untuk menambah baik nilai kehidupan kite kan.
Kita berusaha, Allah yg menentukan

Jom berusaha jadi ibu dan isteri yg lebih baik


Jika ingin dapatkan produk-produk Shaklee bolehla menghubungi saya di:
 SMS/ Whatsapp: 012 368 7774 -NURUL
Email: sihatcantik10@gmail.com


Boleh COD di kawasan seperti berikut:
- Bukit Jelutong - Denai Alam - Alam Suria  - Cahaya SPK - TTDI Jaya - Seksyen 13 - MSU


Boleh COD di kawasan Shah Alam  dan penghantaran melalui pos ke seluruh malaysia.

SMS/ Whatsapp untuk harga terbaik dari kami!